DEAF STEM NL

Deaf STEM NL is in oktober 2017 opgericht, nadat we de eerste Europese Deaf STEM congres in Praag, Tsjechië, hebben bezocht. We kwamen erachter dat we een plek wilden waar we elkaar ontmoeten en discussiëren over onze studie of werk die te maken heeft met STEM. Verder ontdekten we dat we dezelfde problemen en barrières tegenkwamen, dus willen we samen dit oplossen met andere mensen in Nederland. Als laatste willen we een gespecialiseerde gebarenlexicon maken, en daarvoor gaan we samenwerken met het Nederlandse Gebarencentrum.

DE DOELEN VAN DEAF STEM NL

  • een plek creëren voor mensen uit Nederland en het buitenland die in STEM studeren en/of werken,

  • een gespecialiseerde gebarenlexicon maken,

  • leren en discussiëren met anderen dove/slechthorende collega's door middel van prestaties en workshops,

  • en een Deaf STEM netwerk opbouwen.

ACTIVITEITEN

Tot nu toe hebben we een paar activiteiten georganiseerd: Netwerkborrel, themadag en dag uitje. De foto's van onze activiteiten netwerkborrel en themadag in 2018 zijn te zien hieronder.

Recente activiteit was Deaf STEM NL dag uitje naar Watermuseum in combinatie met escaperoom in Arnhem. Het was gezellig uitstap (zie video hiernaast)! Een echt doe-museum waar je van alles te weten kon komen over drinkwater, grondwater, watergebruik in Nederland en de rest van de wereld en dijkbeheer. Ook hebben wij daar ook Escaperoom gedaan. Helaas lukte ons niet binnen 60 minuten de codes te kraken ondanks goede samenwerking.  

Verder hebben we de tweede Europese Deaf STEM congres georganiseerd die in november 2019 is plaatsgevonden. Kijk elders op deze website voor meer informatie!

Wil je op de hoogte blijven wat wij allemaal doen of plannen? 

Of wil je de laatste nieuwtjes rondom STEM weten? 

Klik hier en schrijf je je in!